Autor: 021.rs

Novi Sad
05.07.2017.
18:14 > 18:16
Novi saziv Upravnog odbora Advokatske komore Vojvodine odlučio je da se angažuje ovlašćena revizorska kuća koja će sprovesti nezavisnu reviziju, a kako bi se otklonile sve nedoumice u pogledu finansijskog poslovanja prethodnog rukovodstva.
  • @Posle 3 godine

    13.05.2022 14:44
    Posle 5 godina
    I dalje ništa
  • Nadjih vest

    17.10.2020 19:15
    Posle 3 godine
    Nisu izvestili šta je bilo sa revizijim... Ništa...
  • Stari advokat

    08.07.2017 11:39
    Omogućiti upis u imenik advokata samo iz reda advokatskih pripravnika.
    To je najbolje rešenje za struku.
  • Nisam advokat

    08.07.2017 02:26
    Sramota!
    Ne verujem u pajser advokate, tatine sinove i privatne fakultete. Pravo i pravda ne stanuju ovde!
  • 68% poreziidoprinosi

    07.07.2017 23:24
    @Adv No
    Radi povećanja konkurencije i kvaliteta potrebno je pre svega povećati broj notarskih i izvršiteljskih kancelarija u Srbiji!
    Notara ima samo 500 u Srbiji,a advokata oko 11.000 .
    Što se tiče para na računu AKV, šta se Vi time opterećujete?
    2.000 advokata AKVojvodine na ime poreza i doprinosa iznos od 2.miliona eur u dinarskoj protivvrednosti uplati na svaka 3-4 meseca u budžet Srbije na ime poreza i doprinosa ili oko 9 miliona eura godišnje.Niste znali? Za slučaj kašnjenja PU naplaćuje zakonsku zateznu kamatu od 12% godišnje.Pitajte.
    Naprotiv, ono što država- odnosno tužilaštva, MUP i sudovi duguju advokatima na ime odbrane po službenoj dužnosti i oslobadjajućih presuda, držaava i budžet plaćaju advokatima nakon višegodišnjeg kašnjenja, tek kada se krivični postupak pravosnažno okonča,bez kamate naravno i to 50% cene u odnosu na Tarifu AKS .Proverite.
  • Adv No

    07.07.2017 22:21
    Tačno tako
    No, "ne pada sneg da pokrije breg...".
    I upecali se i pokazali svoju "stručnost".
    "Logika" da će se zatvaranjem kapija AKV "poboljšati kvalitet" je čista glupost, naprotiv konkurencija može da donese kvalitet!
    Zapitajte se da li bi bilo toliko sr**a sa izborima i AKV i BG da nije u pitanju lova na računu i privilegije?
    Najbolje bi bilo da se ti ulozi vrate članovima, ili pravičnije da ih država jednostavno zapleni jer ste ih od države i ukrali ne plaćajući poreze i doprinose!
  • Advokatska raja

    07.07.2017 22:18
    Informisan
    Koliko je upisano otpuštenih dipl pravnika iz javnog sektora,suda, tužilaštva, banaka, zemljoradničkih zadruga i slično? Onih koji su advokati samo iz razloga što ništa drugo ne mogu da budu,a ne iz želje da obavljaju adv. delatnost?
    Koliko je upisano penzionera iz javnog sektora, banaka,suda i tužilaštva,MUP, koji su počeli da obavljaju advokatsku delatnost tek od momenta kada su stekli uslov za penziju? I niko nije rekao dosta. Broj je popunjen.Računali ste da imate neke dužnike i vi valjda.Ali niste dobro procenili.
    Nikom ne treba glasačka mašina. Dovoljno je 42 delegata i za glas i za za kvorum,tako ste namestili. Ostatku od oko 1950 advokata oduzeli ste pravo glasa. Da ne talasaju i ne zamaraju vas svojim mišljenjem.
    Sada vam se ne dopada što se kolo okrenulo pa baš vi lično niste čak ni delegati.
    Dobro nam došli medju advokatsku raju.
    JP, banaka i osiguravajućih kuća neće više biti medju klijentima.Živećete od običnih,baš kao i mi ostali.Ima nas oko 2.000 , sećate se?Sve ste nas upisali, osim par studenata Džon Nezbit koji vam se nešto baš i nisu dopali...
  • Mile

    07.07.2017 19:29
    Odgovor Ivi radoznaloj
    Ivo, da li si se ti to salila? I, da li si ti uopste advokat?
    Ako nisi advokat, jos i nekako! Ako jesi advokat, zao mi je tvojih klijenata!!!!

    Sa tobom nastupa - katastrofa advokature!
  • Milica

    07.07.2017 19:23
    Strasno
    Ovo sto se desilo i desava u AKS, AKB i AKV je posledica opstih desavanja i devalvacije svakog segmemta u drzavi.
    Nacin na koji se ponasaju nova rukovidstva je samo dokaz da su iz mulja isplivali najgori.

    U AKV-sin laznog doktora, koji je studirao 9 ili 10 godina, Dobrosavljev, koji nije ni mogao da zavrsi fakultet u NS, pa je to uradio u Banja Luci, upisan bez nostrifikacije-dakle upis je nistav!
    Zatim "strucnjaci"sa Megatrenda, i svih ostslih "trendova" isplivali i sada je samo jos preostalo da se advokatura, jos dublje POTONE
  • Informisan

    07.07.2017 18:57
    @Radoznao
    Spinovanje... UO na celu sa Sikimicem je PRVI poceo da odlucuje pojedinacno o zahtevima za upis u pripravnike/advokate a ne zbirno, po listama, i PRVI je postavio pitanje kvaliteta studijskih programa pojedinih "privatnih" fakulteta. Odbijeni, koje je pajser-UO primio, su kandidati za pripravnike koji tek treba da polazu pravosudni/advokatski nakon staza. Zavrsili su razne "administracije" i "bezbednosti", bas adekvatne smerove za advokaturu... Samo da budu zahvalni Beljanskom... Stvara duznike koje ce iskoristiti kada bude potrebno za dalje urusavanje komore, kada zatreba masa i glasacka masinerija...
  • Radoznao

    07.07.2017 15:18
    Iva
    Pa ko je upisao toliki broj advokata u AKV, ako nije Sikimić i njegov UO?
    Sada ima 1.100 adv u NS, a preko 2.000 u AKV: Više od taksista.
    Koliko ih je bilo pre nego što je izabran Sikimić i njegov UO?
    Nebitno koji su Pravni fakultet završili pre polaganja pravosudnog i advokatskog ispita.
    Advokatski ispit položili su svi baš kod Sikimića i on ih je upisao! Beljanski je pre par dana upisao samo 4 -koji već imaju položen pravosudni i advokatski ispit od ranije.
    Ne podcenjujte našu zdravu pamet.
    PS Da li je neko dr ili nije ,nije tema za komoru.To je nadležnost obrazovnih ustanova i Ministarstva prosvete.
  • Iva

    07.07.2017 11:53
    Odgovor na meru
    "Moja mera je istina" je tekst, koji je eklatantan primer neznajnja!
    Upravo je to dokaz "kvaliteta" u advokaturi o kojoj je rec i koja ce "UNAPREDITI" advokaturu!

    Samo napred:PAJSERI, PRIVATNI FAKULTETI I LAZNI DOKTORI

    lova, lova je u pitanju
  • Dno

    07.07.2017 11:12
    Dok se ostali naslađuju time šta revizor može da nađe, dotle otc samoproglašenog predsednika komore, i sam nekadašnji predsednik komore (svaka sličnost sa Severnom Korejom je slučajna) nastavlja da predaje na privatnom ,,fakultetu" sa sve sumnjivim doktoratom, i da štampa nove kadrove koji će kod njega i kolega raditi za tepsiju ribe. Jer taksisti mogu da imaju maksimalan vroj upisanih u udruženje, a advokat može da bude svako.
  • "Doktor"

    07.07.2017 10:56
    Krenulo je...
    Super! Nije se dugo cekalo da se pokaze novo rukovodstvo!
    Bravo. Pajser i banka! To je subota!
    Prvi UO AKV prijem NEKVALIFIKOVANIH advokata sa MEGA TRENDA!
    Jel to za dobrobit advokature? Ili, za dzepove pojedinih?
    Da li je moguce da to bilo kom advokatu nije jasno?
    Ako nije jasno, bolje da se ni ne bavi tim poslom
  • Advokat

    07.07.2017 10:38
    @Adv No
    Podržavam komentar potpisan pod imenom Šteta.Sasvim je u pravu.
    Vi niste u pravu .
    Ne može se očekivati ni stručnost ni znanje upisivanjem neograničenog broja advokata u AK. Mnogima advokatura nije prvi izbor,već žele da postanu advokati samo iz razloga što ništa drugo i ne mogu biti. Hteli bi da budu recimo notari, izvršitelji, sudije, tužioci, saradnici u sudovima i tužilaštvima, dipl. pravnici u organima uprave ili JP i ostalim preduzećima, ali niko odnjih NE MORA da ih primi na rad.
    Da zagarantovano pravo na rad neograničenom broju lica koja imaju potrebne ispite i sami odluče da budu advokati ,treba da postoji samo u AK i nigde više, je čista demagogija i populistički stav.
    Nije advokatura motanje kablova, pa da u njoj radi 100.000 subvencionisanih mladih pravnika za po 200 eur mesečno, samo zato što niko drugi neće da ih zaposli.
    U tim uslovima nema ni govora ni o znanju ni o struci, ni o kvalitetu usluga koje bi advokatura mogla pružiti gradjanima Srbije.
    Neka svoje kapije za zapošljavanje mladih pravnika i svih otpuštenih iz javnih i državnih službi otvore pre svega oni KOJI SU SVOJE KAPIJE ODAVNO ZATVORILI.
  • Moja mera je istina

    07.07.2017 09:35
    @Mera
    U NS ima 1.100 advokata,a u AKV preko 2.000 , a ZNA SE ko ih je upisao i upisivao unazad par godina - predsednik Sikimić i stari UO.
    Ne može AK da presudjuje koji je Pravni fakultet dobar ,a koji ne.To je posao Ministarstva prosvete, a ne AK.
    Posao AK je bio da se ograniči BROJ upisanih advokata, a na osnovu javnih ovlašćenja koje komora ima
    .Jeste li ograničili? Niste. Trgovali ste sa fakultetima i raspravljali koji je pravi...
    Da ste imali volju ograničili BI PROST BROJ koji se može upisatiu AK ( na osnovu svojih javnih ovlašćenja), a ne ulazili u nepotrebno raspravljanje sa fakultetima i trgovinu sa njima jer je odluka o nostrifrikaciji fak. odluka i javno ovlašćenje M prosvete, a ne AK)
    Nismo blesavi...
  • @Mera

    07.07.2017 08:41
    Gde je tebi mera?
    Odakle tebi takve informacije? Ili namerno lažeš? Pa novopostavljeni V. Beljanski (sa ocem i Dobrosavlejvima) je upravo najviše zamerao nedovoljan upis sa privatnih fakulteta. Pretpostavljam da si iz njegove klike kada seješ tolike laži.
  • Šteta

    07.07.2017 00:48
    @ Adv No
    Vaš bes i nezadovoljstvo bili bi sasvim opravdani kada bi Notarska i Izvršiteljska komora takodje MORALE da upisuju sve one koji ispunjavaju uslove, a ne moraju, očigledno.
    AK u vršenju svog javnog ovlašćenja treba da uspostavi sličan sistem i ograniči broj upisanih advokata, a radi zaštite esnafskog interesa.
    Ne može se biti advokat i obavljati advokatska delatnost bez članstva u AK (kako Vi to u ljutnji opisujete) iz prostog razloga jer to lice onda nije advokat,već nadripisar, što je već krivično delo.
    Što se tiče namene novca od upisnina, po zakonu je sasvim dozvoljeno da se on koristi za otpremnine.Po ovom jednostavnom sistemu i taj novoupisani koji sada plaća upisninu bio bi osiguran da če i on sam,jednog dana kada prestane da obavlja delatnost , otpremninu dobiti.
    Ne vidim zašto Vam to smeta? Advokatima ne smeta, a AK u vršenju svog javnog ovlašćenja to može i urediti.
    Što se polise osiguranja tiče, niste razumeli. Za Vas je to suviše pravno komplikovano, ali radi javnosti samo ću objasniti da to nije na štetu adv klijenata kako ste Vi to pogrešno shvatili.
  • 1 od 1200

    06.07.2017 23:01
    Reviziju u AKS
    Hocemo li reviziju i u AKS? Od 2014. AKS nema usvojene fin. planove ni izvestaje a sekretarica imala platu od 3000€. Nema ni traga zalaganja da se tu uvede finansijski red. Ne trazi to ni V. Beljanski, ni G. Stanivukovic, ni B. Bjeletic. A svi su u UO AKS. Spavaj mirno advokaturo, dok postojis.
  • Mera

    06.07.2017 22:53
    @ Dragi moji
    Urušavanje advokature je počelo kada su UO i predsednik zaboravili da su samo prvi medju jednakima .Pa su po sopstvenoj odluci i ne pitajući advokate (jer je samo mišljenje delegata bitnoi!), u imenik AKV upisali neumereno veliki broj novih advokata.
    Ovo je dovelo do toga da je broj advokata u AKV poslednjih par višestruko uvećan i raste i dalje geometrijskom progresijom...
    Sve na štetu esnafa i advokata i sa sniženim kriterijumom struke i etike...
    Nije bitno koji je fakultet završen,. O statusu fakulteta odlučuje Ministarstvo prosvete, ali advokatura u vršenju javnog ovlašćenja odlučuje o maksimalnom broju advokata koji mogu rentabilno poslovati i biti upisani u imenik
    Ne ulaziti u sukob sa fakultetima.Ograničiti BROJ upisanih advokata. Ni fakulteti ne zapošljavaju neograničebi broj profesora i asistenata.Imaju meru.
    I advokatura treba da ima meru. Imamo javna ovlašćenja, odredimo BROJ.



  • Adv No

    06.07.2017 22:28
    @Šteta II
    "Omogućiti upis u komoru samo licima koja su pre polaganja advokatskog ispita radila kao advokatski pripravnici,bez obzira na posao i stručnu spremu koju su imali pre podnošenja zahteva i to tek kada advokat koji je upisan u komoru prestane da obavlja delatnost na njegovo upražnjeno mesto da se primi novi advokat i da se na taj način zadrži odredjeni broj adv. kancelarija. Višak -na listu čekanja"
    Naravno, kao i u državnim firmama "posao" bi se prenosio "sa kolena na koleno". Nepotizam, nestručnost i klanovi su i uništili ovu profesiju, što se vidi i po poslednjim "izborima" u AKV!!!
    "Iznos upisnine da se poveća i posluži za isplatu otrpemnine onog advokata koji je prestao da obavlja delatnost." Upisnina po zakonu ne može da se troši za tu svrhu, organizujte Kasu uzajamne pomoći, pa isplaćujte otpremnine!
    "Članarine smanjiti,a polisu osiguranja izmeniti i predvideti kada nastupa osigurani slučaj.Prema sadašnjoj polisi, osigurani slučaj ne nastupa NIKADA u praksi, tj od tog osiguranja advokati nikakve koristi nemaju"
    Advokati od OSIGURANJA i ne mogu da imaju koristi, jer osiguranje služi da obešteti KLIJENTA KOGA STE VI UPROPASTILI!!!
    Očigledno da treba "pročešljati" advokatske komore, jer nekima ovde sigurno nije mesto!
    No, "ne pada sneg da pokrije breg...". Šteta je što se prikrivaju iza pseudonima, bolje bi bilo da znamo o kakvim se "stručnjacima" radi!!!
  • Adv No

    06.07.2017 22:15
    @Šteta
    Strašno kako može neko ovako da "razmišlja", ovo se graniči sa fašizmom:
    "Advokatima koji su članovi AKV najveća se šteta se pravi neograničenim i ničim uslovljenim upisom novih advokata u komoru".
    Ako se misli tako nešto, ona se mora omogućiti rad advokata BEZ OBAVEZE za udruživanje u komoru!!!
    "Uspostavljeno je nesuvislo pravilo da je PRAVO svakog ko to poželi i ko ima položene sve ispite, plati upisninu položi zakletvu i odluči da bude advokat-da mu se mora udovoljiti!
    E pa ne mora! Takvo shvatanje prava na rad ne primenjuje se ni u jednoj ustanovi, preduzeću, komori ili udruženju."
    E pa MORA se dozvoliti pravo na rad SVIMA koji ispunjavaju uslove za bavljenje advokaturom. Neke ispite bi očigledno trebalo ponovo da polažete!!!
    "Po Zakonu o advokaturi i Ustavu RS -AK imaju javna ovlašćenja da odlučuju o upisu novih članova i moguće je da AK donese jasna pravila koja ograničavaju broj advokata srazmerno broju stanovnika mesta u kome obavljaju delatnost, a radi zaštite esnafskog interesa".
    Ovako jedan "pravnik" tumači USTAV, SKANDALOZNO!!!
    Esnafski interes se brani stručnošću i znanjem, a ne zatvaranjem kapija kad ste unutra! Sramota profesije je ovako "razmišljati"!!
    Nastavak BRUKE sledi:
  • Dragi moji...

    06.07.2017 21:56
    Svim advokatima
    Urusavanje komore je pocelo kada se "stari" (tj. aktuelni i legalni, izabran a ne pajser...) Upravni odbor "drznuo" da prima samo kandidate sa opstih smerova fakulteta a ne sa raznih uprava i bezbednosti. Jedan od "fakulteta" (Bg) nema kao obavezne predmete Ustavno, Radno i Rimsko pravo a dobijaju diplome dipl. pravnika. Ovaj "novi" pajser-UO prima SVE, bez razlike. Tako im je nalozio ponisteni "predsednik" AKS Djordjevic. A Beljanski sedi u UO AKS (iako mu je istekao mandat februara 2016, posto to voli da istice, osim za sebe) i zalaze se za centralizaciju komore u jednu, bar je tako izjavio na poslednjoj konferenciji advokata u Domu sindikata... Sada radi na realizaciji Djordjevicevog plana da advokatura vise NIKADA ne moze da bude nezavisna...
  • Pravo na rad

    06.07.2017 19:24
    @Zainteresovan
    Bez selekcije u komoru prima i novi UO,a primao je i stari UO
    Zbog toga u NS ima 1.100 advokata,a u AKV preko 2.000
    Krajnje je vreme da se ovaj neograničeni prijem zaustavi,nebitno sa kog fakulteta novoprimljeni dolaze inače će na svakih 10 m u NS raditi jedan advokat....
    Totalno urušavanje profesije, uništavanje esnafa i obesmišljavanje advokature koje nam se protura kroz priču o pravu na rad(!) onih koji žele da budu advokati...
    A šta je sa pravom na rad već upisanih advokata? Imaju li već upisani advokati neka prava?
    Recimo da kažu da se preteralo sa ugrožavanjem esnafskih interesa nekontrolisanim upisom koji direktno urušava postojeće advokate-jer nema dovoljno posla ni za već upisane,a ne nove.
  • Šteta

    06.07.2017 18:47
    @Revizor
    Advokatima koji su članovi AKV najveća se šteta se pravi neograničenim i ničim uslovljenim upisom novih advokata u komoru.
    Uspostavljeno je nesuvislo pravilo da je PRAVO svakog ko to poželi i ko ima položene sve ispite, plati upisninu položi zakletvu i odluči da bude advokat-da mu se mora udovoljiti!
    E pa ne mora! Takvo shvatanje prava na rad ne primenjuje se ni u jednoj ustanovi, preduzeću, komori ili udruženju.
    Po Zakonu o advokaturi i Ustavu RS -AK imaju javna ovlašćenja da odlučuju o upisu novih članova i moguće je da AK donese jasna pravila koja ograničavaju broj advokata srazmerno broju stanovnika mesta u kome obavljaju delatnost, a radi zaštite esnafskog interesa.
    Omogućiti upis u komoru samo licima koja su pre polaganja advokatskog ispita radila kao advokatski pripravnici,bez obzira na posao i stručnu spremu koju su imali pre podnošenja zahteva i to tek kada advokat koji je upisan u komoru prestane da obavlja delatnost na njegovo upražnjeno mesto da se primi novi advokat i da se na taj način zadrži odredjeni broj adv. kancelarija. Višak -na listu čekanja
    Iznos upisnine da se poveća i posluži za isplatu otrpemnine onog advokata koji je prestao da obavlja delatnost.
    Članarine smanjiti,a polisu osiguranja izmeniti i predvideti kada nastupa osigurani slučaj.Prema sadašnjoj polisi, osigurani slučaj ne nastupa NIKADA u praksi, tj od tog osiguranja advokati nikakve koristi nemaju,sav uplaćeni novac je čista šteta
  • Frizer

    06.07.2017 16:16
    Cesljam po ganglijama
    Pitam usnule, umorne, lene, osuncane, zaslepljene i advokate-idoloklaste sta misle o novoj praksi da se od prekjuce u komoru upisuju diplomci Dzon Nezbit i dr. fakulteta, smer Drzavna uprava i administracija i Javna uprava i bezbednost? Secate li se svog prijemnog, ucenja, padanja, polaganja... Beljanski-pajser nema cega da se seca, izgleda. Tata sredio studije, pravosudni... I pored 9-10 godina studiranja on je sada prvi medju nama. Mozda to i zasluzujemo.
  • gari

    06.07.2017 11:25
    jel ovo najava novih komora
  • @nighthawk

    06.07.2017 09:53
    A sta je tu nelegalno?
    Razumem mržnju iz zavisti, neznanja, nemoći i straha od kazne (mada ne upražnjavam). A šta su to oni, tačno, tim prethodnim prostim posedovanjem a potom vraćanjem "onesposobljenih" kartica nelegalno uradili? Samo su obezbedili da se svaka promena koja se od 4. jula zabeleži na kontu AKV može pripisati Vladimiru Beljanskom i njegovom opunomoćeniku.
  • /

    06.07.2017 09:47
    /
    ovi ko umetnici samo sto su oni golje
  • the nighthawk

    06.07.2017 08:45
    @predsednik
    jesu imali su paltne kartice - dokaz: cim su culi da ce biti finansijske kontrole, vratili su preporucenom postom isecene kartice
    toliko o tome koliko vas botove truje i dalje preedsednik i sekretarčić
  • mile

    06.07.2017 02:35
    e moji fiskali ..
    i vi se brinete i stitite pravdu ?!ko vas ne zna , skupo vas placa !!valjda sa klijenata , preslo na vas , ali bas uspesno !!koga vi dohvatite , taj je nagrabusio ,nacisto !!
  • Snajica

    05.07.2017 23:27
    Bombica
    Advokati osim AKV placaju osiguranje po 26 eur godisnje a u AKV po 46 eur godisnje.

    Razmislite o tome!!!!!!
  • Mani se

    05.07.2017 23:24
    Sikimicu
    @delegat

    Zasto lazes ljude?
    Kako nije odrzana redovna skupstina?
    Odrzana je ali Sikimic nije imao vecinu za usvajanje dnevnog reda iako je duuugo mislio da je 29 od 58 vecina.
    Vec tada je morao podneti ostavku.

    Sikimic je u AKV vec zaboravljen, Ukropina takodje, dolaze bolja vremena.
    Uvericete se brzo
  • Takodje Delegat

    05.07.2017 23:22
    Danska i ostali...
    Samo jedna velika ispravka, Skupstina je prekinuta nakon verifikovanja mandata novih delegata, a ne, prekinuta sa starim a nastavljena sa novim...Danska sasvim sigurno nema ovakvih problema...
  • Председник

    05.07.2017 22:43
    Платне карице
    Како је јадно од губитничке екипе да блате потпредседника! Бивши председник и бивши секретар су имали платне картице АКВ! За плаћање свега и свачега, у земљи и иностранству! Колега Мисиркић није био у том повлашћеном кругу! Јадно да јадније не може бити!
  • Bocky

    05.07.2017 22:26
    A parnice
    Beljo, nemoj trošiti te pare, parnice protiv pajser brigade tek počinju! A šta ako su te nelegalno izabrali? Advokat koji je nelegalno izabran pajserom preuzeo dva miliona evra! Joj, kako ti spavaš? Koga ćeš ti posle toga da zastupaš? A izbori u Sr Mitrovici? Fale ti 4 delegata!!! Jel su oni crnci u južnojj africi, Jel oni nemaju pravo da glasaju za tebe? Ili protiv tebe? Šta to tebe briga.... 2.000.000 evra!!! Ej, kako ti spavaš? A da, savest! Ne spavaju oni koji imaju savest, vi u dinastije Beljanski se radjate bez te "sitnice"... Žao mi je one 'bulumente" mladih advokata koje si iskoristio da galame dok ne otmeš vlast, napravio si im jednu žurku i? Šta će oni sada? Da sede na klupi za okrivljene? Ccccccc...
  • Advokat

    05.07.2017 21:51
    @Revizor
    Članarina mora da se smanji, upisnina mora da se poveća!
    Nije u interesu već upisanih advokata da se upisnina smanji. I inače ima ogorman broj advokata koji jedva posluje.
    Notara ima oko 500 u Srbiji.Advokata ima preko 11.000.
    Neka ustavno pravo na rad diplomirani pravnici sa pravosudnim ispitom ostvare preko Izvršiteljskih i Notarskih komora. Ne može ih advokatura sve zbrinuti.
    Urušiće advokaturu ogroman broj novoupisanih advokata.Nećemo imati posla. Onda ukinite i komoru.Šta će nam?
  • OK

    05.07.2017 21:42
    @Normalna stvar
    A zar se ne vidi po izvodu sa računa kome je plaćano?
    I po kom osnovu je Nadzorni odbor potpisao izveštaje? Pitajte i njih!
  • Auditor

    05.07.2017 21:40
    Plan?
    Finansijski plan za naredni period? Zar ne treba da se dinese za 2017. godinu? Advokatska komora Srbije nema zavrsne racune i finansijske planove od 2014. godine. U Upravnom odboru Advokatske komore Srbije bas od te godine sedi V. Beljanski. Gde bi to trebalo da se, u stvari, radi revizija? Da li je on mozda odgovoran za stanje u AKS pa skrece sa teme?
  • Šta se buniš?

    05.07.2017 21:38
    @Zainteresovan
    Biće u NS za dve godine registrovano 10.000 advokata.Milina...
  • bivsi predsednik

    05.07.2017 21:38
    molim za oprostaj
    kolege,
    nadam se da cete mi oprostiti sve sto sam pogresio - ako to dokaze sud. U medjuvremenu zelim vam svu srecu i uspehee i da nastavite uspesan rad komore koju toliku zelite.
    Nadam se da cemo ostati kolege bez obzira na prethodni period i da cemo nastaviti saradnju kao profesionalci.
    Javnost na UO sam iskljucio jer pojeddini meni verni clanovi UO bili preplaseni, a odluke na izbornoj skupstini nisam proglasio usvojenim bili direktno protiv mene - to je moje pravo i ne mozete da me krivite za takce odluke.
    sve najbolje
    leptir
  • Zorica

    05.07.2017 21:31
    To je dobar potez novog rukovodstva . Da se otkloni svaka sumnja da su Sikimići trošili novac AKV za lična zadovoljstva i stavi tačka na slučaj ADV.
  • New day

    05.07.2017 21:20
    Наивни
    Сикимики ботови су веома активни!
    Убеђују без папира!
    Нема потребе, УО одлучио да удари контролу! Већ смо уштедели!
  • Advokat 02

    05.07.2017 21:17
    Da se razlikuje...
    A niko ne pominje potpredsednika Misirkica... I on je odgovoran za finansijsko poslovanje komore, nisu samo dvojica pomenutih..
  • Citam "ta trane"

    05.07.2017 21:16
    Neiskusan ali logicar
    Na linku je izvestaj NO za proslu godinu: http://www.akv.org.rs/wp-e content/uploads/2017/06/Izvestaj.Nadzornog.odboraAKV.pdf
    ... a 2015 i '14. usvojila Skupstina. "Revizor" je paravan za mnogo vazniji performans od juce. Upisase neke likove iz privatnih fakulteta, ali kojesta, stvarno. To nije ni u cijem interesu. Ni advokata, ni drzavnih ni privatnih pravnih. Ali neciji jeste interes.
  • Sad nam laknulo :)

    05.07.2017 21:14
    @Snajkica je lollypop
    E čim smo čuli da su sednici prisustvovali i članovi starogUO koji nikad nisu glasali protiv predloga Sikimića i da su nastavili da nikad ne glasaju ni protiv predloga Beljanskog, odmah nam lakše.
    To je očit dokaz legitimnosti novog UO i da su donete odluke u korist dovodjenja advokature na viši nivo..
  • Revizor

    05.07.2017 21:13
    Marketinška "advokatura"
    Mahanje u prazno i očigledno nepoznavanje stvari oko revizije! Revizija nije isto što i poreska inspekcija, niti imaju takva ovlašćenja. Oni mogu da "otkriju" samo teške, površne i nezakonite mahinacije, te onaj ko plaća(AKV) može da ih prihvati ili ne. Na osnovu takvih mišljenja oni MOGU(a ne moraju) da podnesu krivične prijave, koje opet mogu biti odbačene!!!
    Što se tiče novca u komori, očigledna je nesrazmera između uloga i pokrivanja nekakve štete koju advokati naprave klijentima! Te pare su isto tako mogle da završe u osiguravajućim društvima(inače stranim), i bolje je što nisu.
    Ključno je da se advokati(svi, a ne delegati) izbore za odgovarajuću visinu članarine i upisnine. Analiziranjem koliko je šteta napravljeno, koliko isplaćeno, kolike su premije osiguranja i osigurana suma, može se doći odgovarajućih rezultata.
  • Cica

    05.07.2017 21:06
    @ Mikica
    Proverite završne račune i izvode, pa utvrdite stanje.Nije komplikovano baš toliko da mora revizijska kuća da se plaća. AKV je vodila jednostavno knjigovodstvo, stvari može da razjasni i prosečan veštak ekonomske struke.
  • Adv

    05.07.2017 21:03
    @Advokat
    Poseban problem kod osiguranja advokata je to što ta polisa ne može da se aktivira ni u jednom praktićnom slučaju.
    S obzirom na to trebali bi da plaćamo mnogo manje.
    Proverite!
  • Normalna stvar

    05.07.2017 20:49
    Revizija
    Nece skoditi da se pogleda gde su isle zajednicke pare. Finansijski izvestaj nije usvojem, a iz njega se i ne vidi gde su trosene pare. Ovako lepo nezavisni revizor, pa da vidimo sta je radjeno. Neka i sledeca " garnitura" izvrsi reviziju, to sigurno manje kosta od " domacinskog" raspolaganja zajednickim sredstvima ( a ne da koleginici MJT ili Pravnom fakultetu uplacujemo sredstva, dok za bolesne kolege nema para. Ovako lepo svi mogu da vide sve)
  • Sikimin advokat

    05.07.2017 20:39
    Nisam skup
    Misiim da će prethodnima biti potreban advokat hahahahahaha
  • Dbsvev

    05.07.2017 20:36
    Cesljati i prijeme
    Osim ove odluke juce je novi UO doneo i odluku da primi 4-5 clanova u AKV koji su zavrsili Dzon Nezbit fakultet, smer Drzavna uprava i administracija i Javna uprava i bezbednost (ni P od prava), koje je bivsi UO odbio. Kako se osecate, kolege, sada kada ovo citate? Vi ste polagali prijemne, teske ispite, ucili... A clanovi UO mozda sada jednostavno primaju mito za upis (ili mozda samo neko od njih a drugi su perfektan paravan - ne mesaju se u sopstveni posao). To nece revizija moci da proveri... Ali hoce neki bolji i posteniji advokati kada se probude iz zimskog sna i zaintetesuju se za buducnost svoje profesije.
  • Delegat

    05.07.2017 20:27
    @Snajkica @Revizor
    Samo mala ispravka, istine radi... O izvestajima se nije glasalo, nisu odbijeni jer redovna skupstina nije ni odrzana. Veci je problem to sto je izborna prekinuta u starom sazivu a nastavljena u novom. To onda nije nastavak sednice nego nova sednica, odrzana samoorganizovanjem novih advokata... To je meni kao delegatu u starom sazivu indikativno... "Nesto je trulo u drzavi Danskoj...".
  • Микица

    05.07.2017 19:56
    Ревизија
    Што се људи стресирају чим се спомене ревизија? Ревизије се спроводе не због тога да би се претходна "власт" дисквалификовала као растрошна, него да се "подвуче црта" у пословању и провери да ли постоје скривена дуговања или потраживања.
  • Snajkica je lollypop

    05.07.2017 19:16
    Samo kad je kraj
    Na sednici upravnog odbora koji je, izmedju ostalog doneo i odluku za finansijsku kontrolu putem ovl.rev.kuce jesu prisustvovaloli gotovo svi clanovi UO
    I oni iz starog saziva koji nikad nisu glasali protiv predloga prethodnog predsednika, kolege Sikimica...
    Samim tim je legitikitet alsolutno dat novom UO
    Odluke su napokon one koje sluze za dovodjenje advokature na nivo koiu zasluzuje!!!
  • Advokat

    05.07.2017 19:13
    Sikimic i Ukropina ne bi trebalo da se plase, i da kucaju ovde panicne komentare i spinove, ako su stvarno radili "domacinski", zar ne? :-) Osim ako nisu.
  • Revizor

    05.07.2017 19:09
    Sikimicu
    Cemu strah od revizije?

    Nije usvojen izvestaj NO...

    Nije usvojen Sikimicev finansijski izvestaj..

    Ko se plasi revizije????
  • Zainteresovan

    05.07.2017 19:05
    Pripravnik
    ...a cujem i da je "novi" Upravni odbor ponovo poceo da prima sve fakultete u komoru, bez selekcije. Za novce, naravno.
  • Advokat

    05.07.2017 19:00
    @Posmatrac
    A ako nesto nije u redu onda je odgovoran i Nadzorni odbor i Upravni odbor... Posebno po pitanju osiguranja advokata jer je ugovor zakljucivan na osnovu odluka Upravnog odbora a ne po nahodjenju Sikimica ili bilo kog drugog pojedinca. Slazem se da je marketinski potez novih...
  • neko

    05.07.2017 18:50
    Otvoriti jos jednu advokatsku komoru i vremenom ce se pokazati koja je bolja.
  • Neobavešten

    05.07.2017 18:44
    Koliko će da košta rad te revizirske kuće? Promet na računu vidi se na izvodima. AKV nije imala mnogo faktura za plaćanje,revizorska kuća ne bi trebala da ima težak posao..........
    Šta je radio Nadzorni odbor? Valjda su kontrolisali trošenje i kretanje para na računu AKV?
  • Ne pajserom u komoru

    05.07.2017 18:41
    Mantra vladajuće stranke u maniru : ,,za sve je kriva bivša vlast" A to da je banka klijent kancelarije starog predsednika komore, mačku o rep. Zna se koji advokat drži sve banke u Novom Sadu.A nije čak ni iz Novog Sada.
  • Posmatrac

    05.07.2017 18:35
    Revizija?
    Ako je Nadzorni odbor rekao da je sve ok a skupstina usvojila takve izvestaje i ako je Upravni odbor donosio odluke o placanjima onda je spoljna revizija marketing potez novog rukovodstva... Samo ce se platiti par hiljada evra, a mozda se neko i utali u honorar za revizore...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna